Новини

У Чернівецькій області за 10 років зменшилася кількість населення на чверть

Кабмін планує створити єдиний реєстр українців.

Дмитро Дубілет, міністр Кабінету міністрів, опублікував у своєму телеграм каналі презентацію щодо наявного населення України.

Станом на 1 грудня 2019 року в Україні живе 37 289 млн громадян. У Чернівецькій області – 727,6 тис. осіб. Натомість 2010 року, за даними Міністерства фінансів України, чисельність населення України становила більше 45 962 млн, а у Чернівецькій області — 904,4 тис. людей.

«Я сподіваюся, що впродовж одного-двох років ми зможемо завершити великий проєкт із запуску Єдиного реєстру українців, який буде верифікований та наповнений одночасно з багатьох реєстрів. А зараз у нас кожен реєстр живе своїм життям», – заявив Дмитро Дубілет.

 

44,1% становить працездатне населення, 16,8% — люди похилого віку, діти складають 15,4%, 14,1% – це люди зрілого і раннього працездатного віку (9,6%).

Кількість жінок в Україні перевищує кількість чоловіків.

У Чернівецькій області проживає 385 000 жінок та 342 000 чоловіків.

Найбільше українців проживає у місті Києві, а також у Дніпропетровській та Харківській областях. На Буковині мешкає найменша кількість людей.

У подальшому Кабмін планує отримати оцінку наявного населення на підставі верифікації даних про фізичних осіб. Ці дані обробляють у національних інформаційних ресурсах із максимальним охопленням демографічних і соціально-економічних показників.

Коментарі