Новини

У Чернівцях видали книгу «Історія індіанців у монетах світу»

Книга чернівецького лікаря, художника, філософа та нумізмата В’ячеслава Германа вийшла у «Видавництві 21». 

Фото Andrew James, unsplash.com

У «Видавництві 21» вийшла книга чернівецького лікаря, художника, філософа та нумізмата В’ячеслава Германа «Історія індіанців у монетах світу».

За словами PR-менеджерки видавництва Інги Кейван, це видання не лише буде цінним і цікавим для колекціонерів монет, а й стане захопливою подорожжю світом індіанців для всіх, хто захоплюється феноменом корінних жителів Америки або лише відкриває його для себе.

Книга містить довідкову інформацію та оповіді про тих, хто зображений на монетах.

«Тема індіанців зацікавила мене ще в ранньому дитинстві після прочитання книги Е. Сетон-Томпсона «Маленькі дикуни» і переросла вже у зрілому віці у колекціонування монет, пов’язаних із цією тематикою. З накопиченням колекційного матеріалу збільшувалася й інформаційна база, що стало приводом для написання цього посібника. Не хотілося б, щоб книга здавалася сухим каталогом, тому зображення монет супроводжують історії і легенди із життя персонажів, котрі на них закарбовані», – розповідає у вступному слові до книги В’ячеслав Герман.

У виданні наведені відомості про понад 500 монет, 120 токенів та монетоподібних жетонів, 42 паперові банкноти, випущених більш, ніж двома десятками різних країн світу, та об’єднаних однією спільною темою увічнення пам’яті про найбільш важливі моменти життя корінного населення Америки.

Також представлено 680 зображень, а з додатка читачі довідаються про індіанських вождів.

Детальніше про книгу «Історія індіанців у монетах світу» читайте на сайті видавництва.

Коментарі