Новини

Вертеп від УАЛу: майбутні лідери завітали з виставою до обдарованих дітей у Чернівцях

У постановці концерту за авторським сценарієм студентам допомагали актори Чернівецького музично-драматичного театру.

21 січня у Багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей студенти Української академії лідерства влаштували виставу-вертеп. За словами менторки з комунікацій «УАЛ Чернівці» Оксани Лютік, до виступу організатори залучили 38 студентів УАЛу.

«У нашому вертепі були задіяні всі студенти: хтось мав головні ролі, хтось другорядні, була команда хору та технічні особи. На ролі ми проводили кастинг, а після нього – репетиції, з якими допомагала акторка Чернівецького музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Марія Романова», — розповідає Оксана.

Сценарій вертепу повністю оригінальний. Його написала у віршованій формі студентка академії Анна Рєзнік. Виставу за цим сценарієм встигли побачити більше десяти закладів та установ Чернівців і області.

«Цього року ми побували в багатьох закладах та установах Чернівців, навіть важко порахувати. Більше десяти точно. Ми виступали в Бахмуті, у мистецькому коледжі, в Департаменті освіти і науки Чернівецької ОДА, у міській раді», — розповідає студентка УАЛу Євгенія Марчук.

 

Заступник директора з навчальної роботи Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей Сергій Кізіма розповів, що в їхньому ліцеї УАЛівці вже вдруге:

«Така подія в нашому закладі не вперше. Ми співпрацюємо з УАЛом, відколи його осередок з’явився у Чернівцях у напрямку формування лідерських якостей, екологічної свідомості. Тобто, всі заходи, які проводять студенти академії, ми намагаємося провести й у себе. Вже другий рік поспіль діти мають змогу завершити зимові свята переглядом їхнього вертепу».

Сергій Кізіма каже, що подібні заходи корисні для всіх дітей, а не тільки для вихованців Багатопрофільного ліцею.

«Діти можуть побачити проактивних, мотивованих, свідомих однолітків. Вони стають для них взірцем того, як можна досягнути успіху, будучи не набагато старшим. Ми плануємо співпрацювати з ними і надалі. Хочемо запросити УАЛівців на зимову школу лідерів учнівського самоврядування. У нашому закладі у лютому запланована дводенна зимова сесія для старшокласників усієї Чернівецької області, де їх навчатимуть нових навичок. Ми запросимо студентів академії провести низку заходів тут».

  

Матеріал Ігоря Волощука

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі