Новини

На Буковині з’явиться обласний центр громадського здоров’я

Питання створення центру розглянуть під час засідання сесії Чернівецької обласної ради, яке відбудеться найближчим часом.

Фото ілюстративне

Чернівецька обласна рада на своєму сайті створила проєкт рішення, який має намір об’єднати три обласні комунальні медичні установи. У разі припинення їхньої роботи буде створено нове комунальне некомерційне підприємство «Чернівецький обласний центр громадського здоров’я Чернівецької обласної ради». Про це повідомила в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

До складу нової установи ввійдуть Чернівецький обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики, інженерно-технічного та фармацевтичного супроводу діяльності закладів охорони здоров’я області, Обласний центр здоров’я та Обласна науково-медична бібліотека.

На офіційному сайті ОДА розповіли, чим займатиметься новостворений центр.

«Установа займатиметься забезпеченням збереження і зміцнення здоров’я населення, проведенням моніторингу захворювань, здійсненням групової та популяційної профілактики захворюваності, боротьбою з епідеміями, стратегічним управлінням із питань громадського здоров’я. Передбачається, що під час наступних етапів розбудови системи громадського здоров’я в області до переліку функцій підприємства також внесуть епіднагляд. Заплановано, що створення КНП «Чернівецький обласний центр громадського здоров’я Чернівецької обласної ради» розглянуть під час засідання сесії Чернівецької обласної ради, яке відбудеться найближчим часом», – ідеться у повідомленні ОДА.

Нагадуємо, що Чернівецька облрада має намір забрати у міста Міський клінічний пологовий будинок №1 Чернівецької міської ради.

Відповідний проєкт рішення оприлюднили на сайті обласної ради.

Він передбачає, що у разі його ухвалення з 1 квітня 2020 року пологовий будинок №1 міста Чернівців перейде у підпорядкування Чернівецької обласної ради.

Водночас облрада має намір перейменувати цей заклад на Чернівецький обласний перинатальний центр.

Нагадаємо, що голова Чернівецької ОДА Сергій Осадчук пообіцяв відкрити перинатальний центр до 1 квітня 2020 року.

 

Коментарі