Новини

Антимонопольний комітет дозволив перерозподілити частоти для розвитку мережі 4G

Уже влітку цього року оператори зможуть розпочати розширювати мережі 4G та надати можливість користуватися високошвидкісним інтернетом більшості українців.

Фото Justin Main, unsplash.сом

Антимонопольний комітет надав дозвіл українським мобільним операторам на перерозподіл частоти у діапазоні 900 МГц для розвитку мереж 4G.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України у фейсбуку.

«Рішення Антимонопольного комітету означає, що оператори відтепер можуть подати заявки на отримання нових ліцензій. Попереду – ще низка бюрократичних процедур. Але, якщо зберігати такі темпи, вже влітку цього року оператори зможуть розпочати розширяти свої мережі 4G і надати можливість користуватися високошвидкісним інтернетом більшості українців», — ідеться у повідомленні.

Також комітет наголошує, що перерозподіляти будуть уже проліцензійований ресурс у діапазоні радіочастот 800-900 МГц.

9 липня президент України Володимир Зеленський підписав указ про покращення доступу до мобільного інтернету

Указ має забезпечити максимальне покриття території України мережами мобільного зв’язку 3G та 4G й надання широкосмугового доступу до інтернету.

В Україні більше, ніж 16 млн абонентів без 3G і 4G зв’язку і близько 26 млн осіб, які, виїжджаючи за місто, зустрічаються з такими самими проблемами, йдеться на порталі офісу ефективного регулювання.

 

Коментарі