Новини

ЧНУ оголошує збір експонатів для майбутнього музею історії

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича вирішили створити музей історії університету, аби висвітлити та підтвердити його минуле.

Створити музей історії Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала ініціативна група ЧНУ для висвітлення історії закладу. Перше засідання робочої групи зі створення музею історії відбулося 14 серпня. Про це повідомили на офіційному сайті ВНЗ.

«Музей має відобразити майже 150 років існування та поєднати у своїй експозиції створення, еволюцію та розвиток навчального закладу», — йдеться у повідомленні.

Проєкт музею створили ще у серпні. Його розробила магістрантка Катерина Резанова під керівництвом завідувача кафедри архітектури та збереження об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО доктора архітектури Ірини Коротун у рамках навчального курсу. Ознайомитися з проєктом детальніше можна тут.

Фото chnu.edu.ua

Наразі музей потребує експонатів, для достовірної демонстрації минулого університету. На кожному факультеті створили робочі групи для активного відновлення документів та пошуку архівних матеріалів з історії ВНЗ.

Якщо ви володієте пам’ятними речами, чи маєте бажання зробити свій внесок — адміністрація ЧНУ просить долучитися до створення нових експозицій.

Коментарі