Новини

У Чернівцях водіїв штрафуватимуть за порушення правил паркування. Машрути інспекторів

Штрафи почнуть виписувати з 20 січня.

Фото Unsplash

Інспектори з паркування у Чернівцях з початку року до 17 січня проводять роз’яснювальну робота з водіями, які порушують ПДР під час паркування транспортних засобів. Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради.

Запобіжні дії інспектори з паркування проводять у центральній частині міста. Власникам транспортних засобів, які були відсутніми на момент обстеження, залишають письмові попередження про порушення на лобовому склі. Крім того, проводять спільні рейди з патрульною поліцією із запобігання порушень ПДР. 

Починаючи з 20 січня 2020 року, до порушників правил дорожнього руху та інших законів у цій сфері і паркування транспортних засобів будуть вживати заходи адміністративного впливу, передбачені чинним законодавством України.

Як розповів у коментарі «Шпальті» начальник інспекції з паркування Костянтин Романов, наразі є чотири маршрути (це центральна частина міста). Інспектори вже працюють та фіксують порушення правил парковки і залишають водіям повідомлення.

«До 20 січня проводимо попереджувальну роботу, залишаємо водіям повідомлення, але також проводимо фотофіксацію. З 20-го будемо застосовувати штрафні санкції до порушників. Штраф може становити від 250 гривень і більше», — каже Костянтин Романов.

За словами начальника інспекції, штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки і стоянки, а також за несплату парковки у місцях, де вона платна.

«Думаю, це буде дисциплінувати водіїв, крім того, буде наповнення міського бюджету за рахунок порушників. Такі інспекції уже працюють у інших містах України. У нас починаємо роботу із запізненням, бо були моменти з обладнанням та програмним забезпеченням», — додає начальник інспекції.

 

Коментарі