Новини

У новорічну ніч до дитячого будинку у Чернівцях завітав Дід Мороз

«Шпальта» спільно з ДСНС у Чернівецькій області провели соціальну акцію.

31-го грудня, напередодні Нового року, до Обласного спеціалізованого будинку дитини звітав Дід Мороз. І як справжній чарівник він потрапив до закладу не через двері.

Такий незвичний спосіб, аби привітати діток та створити справжню казку, обрали пожежні ДСНС у Чернівецькій області. А Дідом Морозом став рятувальник Олександр Овчінніков. Він розповідав дітям вірші, проводив інтерактив та дарував іграшки, книжки і солодощі.

В Обласному спеціалізованому будинку дитини наразі перебувають діти віком від одного місяця до шести років, позбавлені батьківської опіки, а також діти з органічним ураженням нервової системи та порушенням психіки, з дитячим церебральним паралічем, із порушенням функції опорно-рухового апарату та іншими особливостями фізичного розвитку. Вони, як ніхто інший, потребують нашої уваги у новорічну ніч.

«Це діточки. Вони, як і всі, чекають на свято. Я прийшла на роботу після вихідних, і вони мені розповідали, яким гарним був Дід Мороз. Розповідали, як тримали його за бороду і за руки. Для них це було радісною несподіванкою. Дітки готові тепер зустрічати Діда Мороза щодня. Я розповіла їм у формі казки про хлопців-рятувальників, які оберігають місто цілодобово. І ці рятівники приїхали, щоб привітати наших діточок. Зробити новорічне диво, віддати своє тепло. Адже, крім нас, у цих дітей нікого немає. Ця акція чудова, тому що вона добра і світла. А головне – ми подарували дітям емоції, а вони нам – свої усмішки», – розповіла головна лікарка КМУ «Обласний спеціалізований будинок дитини» Людмила Філіпець.

Чому пожежники вирішили взяти участь у соціальній акції, розповів начальник сектору зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ДСНС у Чернівецькій області Сергій Бабчук:

«Нам важливе створення новорічних див. Робити магію потрібно, незважаючи на дати у календарі. Це допомогає вірити, що добро у світі є і його багато. Ця акція подарувала емоції та позитив. Усмішки діточок – найкращий подарунок під ялинку».

Тож як усе відбувалося, дивіться у нашому соціальному експерименті.

Матеріал Вадима Германа

Відео Володимира Гуцула та Андрія Грека

Коментарі