Новини, Репортаж

Святкові вітрини Чернівців

Які новірчні вітрини міста найбільше вразили журналістів «Шпальти», дивіться та читайте у репортажі.

Уже зовсім скоро Новий рік та Різдво. Святковий настрій охоплює кожного чернівчанина, а створювати його допомагають різнобарвні вогники, ялинки, запах мандарин та казково прикрашені вітрини магазинів.

Різдвяні вітрини та прикраси – обов’язковий атрибут кожного міста у період зимових свят. З особливою турботою їх прикрашають власники ресторанів та кав’ярень.

Ідучи вулицею Університетською, одразу помічаєш неймовірну красу, яка оповила територію поблизу ресторації відновленої рецептури «Rita Steinberg». Новорічні вогники з’єднують два краї вулиці, освітлюючи значну територію поблизу закладу, нагадуючи всім про свята. А вікна, які густо вбрані гілочками ялинки, додають ресторації сімейного затишку.

«”Rita Steinberg” прикрашена у класичному європейському стилі. Стиль прикрашання відповідає ресторації, він дуже виважений, ошатний, обачний, багато зелені. Традиційно у єврейських сім’ях було багато зелені, так само і в нас основний акцент на гірляндах та ялинкових гілочках», – розповіла Анна Лонська, керівниця закладу.

Торговельний комплекс «Міленіум» не лише одягнув на себе новорічні вогники, а й створив цікаві композиції на своїх вітринах. На них можна побачити новорічні ялинки, різдвяних оленів, маленького сніговика, який ховається між сніжинками, затишний камін, ліхтарики та багато подарунків.

Біля торговельного комплексу «Міленіум» сяє вогняними кулями «Papaya». Вітрина цього магазину мінімалістична, але надає йому неабиякої вишуканості.

Вітрини «Панської гуральні» перенесуть вас у казку. Із вікон закладу видніються засніжені гори, у яких простежується історія: маленька церква, колядники, які під покровом ночі ходять від хати до хати, вітаючи з Різдвом, та різдвяні янголи і голуби миру, які несуть добро по всьому світу.

Кафе-бутік солодощів «Мантулки» вразить вас своєю унікальністю, адже вітрина закладу прикрашена героями з мультфільмів. Ви побачите фрагмент із казки «Лускунчик» та балерину з олов’яним солдатиком, яка кружляє по колу, демонструючи свій неповторний вигляд, поряд із різдвяною ялинкою.

Працівники закладу розповіли, що вітрина є символічною, оскільки 2020 – рік Миші, а персонажі на вітрині пов’язані з цією твариною.

Анна Лонська, керівниця закладів «Rita Steinberg» і «Мантулки» розповіла, що спонукає прикрашати вітрини закладів у період зимових свят:

«По-перше, це власне бажання, велика любов до новорічних свят, до Різдва – це улюблений період для всіх, коли буденні дні перетворюються на казку. По-друге, це неповторна реакція людей, коли біля твого закладу фотографуються, коли зупиняються подивитися, коли це зачаровує людину, викликає усмішки дітей, які проходять повз і дивляться у захваті. Це те, заради чого хочеться робити неймовірні вітрини».

Якщо ви гулятимете проспектом, вас зустрінуть не менш красиво одягнуті вітрини та торгові центри.

Фото та матеріал Ірини Болести

Коментарі