Афіша, Новини

У Чернівцях виступить відомий гурт «ДахаБраха»

Концерт відомого етногурту відбудеться у драмтеатрі 21 лютого.

Фото Василя Салиги для “Шпальти”

21 лютого 2020 року у Чернівцях виступить відомий український етногурт «ДахаБраха». Концерт розпочнеться о 19:00 в музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської.

«ДахаБраха» – нове слово в історії світової музики. Проєкт, який не має у світі аналогів за силою ідеї. «ДахаБраха» стали справжнім музичним феноменом. Ви чули їхні пісні в саундтреку популярного американського серіалу «Фарго», в рекламі Девіда Бекхема — профільні ЗМІ охоче висвітлюють усі перемоги колективу на світовій сцені. Ще жодна група так філігранно і сучасно не розпоряджалася українським фольклором. Їхні останні виступи довели, що жоден концертний зал не може вмістити всіх охочих, тому 21 лютого 2020 року «ДахаБраха» влаштують грандіозне live-шоу», — пишуть організатори.

Квитки на концерт коштують від 290 гривень.

Яким виступ був торік, дивіться у нашому фоторепортажі.

Довідка. Гурт«ДахаБраха» створив Влад Троїцький у стінах театру «Дах» в середині 2000-х. Сьогодні в їхньому активі налічується величезна кількість інструментів: басові барабани, перкусія, фортепіано, віолончель, джембе, акордеон, бугай, укулеле, губна гармоніка, кахон, дарбука, табла, діджеріду. Справляються з цим усім лише чотири пари рук. Троє дівчат і хлопець видають разюче потужний етнохаус. Критики у своїх відгуках характеризують їхню діяльність як експеримент в області космології людської душі.

 

 

Коментарі