Новини

На Центральній площі Чернівців освятили Різдвяну шопку

Під час церемонії відкриття чернівецькі «пластуни» передали Вифлеємський вогонь миру, який горітиме у лампадці всередині шопки.

Фото пресслужби міської ради

Перед початком новорічно-різдвяних свят уже традиційно на Центральній площі Чернівців з’явилася Різдвяна шопка. До церемонії відкриття долучилися представники різних конфесій, громадських організацій та містяни.

Під час церемонії відкриття чернівецькі «пластуни» передали Вифлеємський вогонь миру, який горітиме у лампадці всередині шопки. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Довідково:

Шопка (або вертеп) – переважно макет, що зображає вифлеємську стайню. Може бути виконана як у мініатюрі, так і у великих розмірах. За легендою, традицію встановлювати різдвяні шопки започаткував святий Франциск Ассізький. Зробив це в далекому 1223 році в Італії, аби перенести акцент у святкуванні Різдва Христового зі світського матеріалізму та подарунків на поклоніння Ісусу. В Україні шопки набули популярности передовсім у західних областях, де традиції їх встановлення успадкувалися від багаторічної приналежности до Польщі.

 

Коментарі