Новини, Перша шпальта, Репортаж

Як у Чернівцях працювала резиденція Святого Миколая. Фото, відео

У «Місті добра» втілили мрії півтори тисячі нужденних діток з усієї області.

19 грудня у Чернівцях на базі «Міста добра» запрацювала резиденція Святого Миколая.

Сюди запросили близько 1500 дітей з Буковини та міста Чернівців. Всі вони з бідних сімей, які опинилися у скрутному становищі.

Серед запрошених – родина з Глибокої. Тато Юрій Карпенко сам виховує трьох донечок. Мама їх покинула.

«Ми розійшлись з жінкою. Вона не любила дітей. Я постійно на роботі, думав, як би для них заробити…. Вона просто взяла і покинула їх. Я їх кинути не зміг, бо дуже люблю своїх дівчаток. Із Мартою ми познайомились, коли вона допомагала моєму братові з дітьми. Сказав, що у нас така ситуація і нам би теж не завадила допомога. Відтоді вона нами опікується, зараз запросила на свято Миколая», – розповів Юрій.

Діти приїжджали з батьками або групами, які організувала кожна ОТГ. Їх зустрічали аніматори, для всіх пропонували фуд-зону та локації для фото. Та найбільша черга малечі була саме до хатини чудотворця, де він роздавав подарунки. Дівчатка отримували в подарунок ляльки, хлопчики – автомобілі. Всім дарували смаколики та розвивальні ігри. Були навіть іменні подарунки від меценатів дітям.

Деякі листи дітей до Святого Миколая розчулили весь офіс «Я майбутнє України».

«Був лист, коли дитина просила у Святого Миколая хорошого тата. Це писав хлопчик, який потерпав від фізичного насильства вітчима. І він написав: «Святий Миколаю, мені нічого не потрібно, мені потрібен хороший тато…». Це лист, який найбільше нас вразив. І лист чотирирічної дівчинки, яка просила здоров`я для свого братика, в якого ДЦП. МИ читали це і плакали усім офісом…», – розповіла прессекретарка БФ «Я майбутнє України» Анастасія Бульбук.

За її словами, на свято приходили також нужденні дітки із батьками навіть без запрошень, та без подарунків ніхто не залишився.

Долучитися до втілення дитячих мрій могли усі охочі. Підприємцям, які допомогли резиденції Миколая найбільше, запропонували перевтілитися у чудотворця і дати дітям дарунки власноруч.

«Робота з дітьми заряджає. Так сталося, що тут є дітки і без батьків, і з батьками, та з потребуючих родин. Та діти – вони діти, прагнуть дива і подарунків. Мені з ними було легко, я б так працював і до вечора», – розповів підприємець Сергій Гринюк.

Тут родинам підготували продуктові пакети та засоби для дому. Тим, хто потребував, давали зимове взуття та верхній одяг.

Після цього резиденція Миколая з Чернівців відправлятися подарунки діткам з усієї України.

Як святкували Миколая дітки з бідних сімей чернівецької області, дивіться у відео.

 

Діана Ватаман

Володимир Гуцул

Коментарі