Новини

У Чернівцях рекомендували підняти вартість проїзду в тролейбусах до 5 гривень

Рішення ухвалили під час громадських слухань.

18 грудня у Чернівцях відбулись громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у тролейбусах. Представники Департаменту ЖКГ міської ради представили розрахунки, згідно з якими економічно обґрунтований тариф становить 6 грн 40 копійок за одну поїздку. Ця цифра обумовлена, зокрема, зростанням вартості електроенергії та підвищенням зарплат працівникам тролейбусного управління.

Також під час слухань про роботу ЧТУ прозвітував в. о. начальника підприємства Михайло Олексюк. Він звернув увагу на гостру нестачу водіїв тролейбусів, через що неможливо збільшити кількість машин на лініях.

Читайте також: Як відродити електротранспорт у Чернівцях. Михайло Олексюк про минуле й теперішнє ЧТУ

Своєю чергою, громадські активісти закликали спочатку навести лад із обліком пасажирів та роботою кондукторів, а вже потім підвищувати вартість проїзду.

Зрештою, присутні ухвалили проєкт резолюції громадських слухань. «За» проголосували 55 із 64 осіб, значну частину з яких складали працівники ЧТУ. Виконавчому комітету рекомендували встановити вартість проїзду у тролейбусах у розмірі 5 гривень, для студентів – 3 гривень, для школярів – 1 гривні. Водночас, при безготівковій оплаті проїзду запропонували встановити тариф 4 гривні, для того, щоб чернівчани активніше розраховувалися картками та іншими електронними платіжними засобами. Вартість поїздки у нічний час може зрости до 10 гривень.

Крім того, різницю між фактичним (5 гривень) та економічно обґрунтованим (6,40 гривень) тарифами мають компенсувати з міського бюджету.

 

Коментарі