Новини

Зображення буковинки Ольги Кобилянської прикрасило календар з українськими письменниками

Календар складається із 12 портретів українських письменників та письменниць, які руйнують стереотипи довкола української літератури.

bazilik.media

Команда проєкту ЇS-Shop створила календар із зображеннями українських письменників-класиків. У календарі 12 місяців та 12 авторських ілюстрацій Нати Сороки. Про це повідомляє «ЛітАкцент».

Проєкт має на меті зруйнувати стереотипи довкола української літератури та наблизити творців слова до сучасних українців. У календарі є і зображення буковинської письменниці Ольги Кобилянської. Її ілюстрація прикрашає лютневу сторінку. Буковинку зобразили у яскраво червоній сукні.

Читайте також: 6 фактів про пам’ятник Ользі Кобилянській

Серед 12 письменників – 6 жінок та 6 чоловіків. Організатори проєкту намагалися витримати гендерний баланс, аби уникнути стереотипу про відсутність в українській літературі жіночих імен, окрім Лесі Українки.

«Хтось з них зашорений стереотипами, хтось взагалі незнаний багатьом українцям. Ми хочемо, щоб їх бачили, знали, згадували, чули і читали, тому власне на кожній ілюстрації є цитата письменника/письменниці. А раптом хтось зачитає і не зможе зупинитися», – зазначають організатори проекту.

Також у календарі зображені Василь Стус, Василь Симоненко, Валер’ян Підмогильний, Олена Теліга, Євген Плужник, Марко Вовчок, Майк Йогансен, Олена Пчілка, Валер’ян Поліщук та Наталя Кобринська.

Формат календаря  А3, його можна вішати на стіну або ж ставити на будь-яку рівну поверхню. Крім ілюстрації, на календарі є цитата автора та сітка днів, де можна вписувати свої важливі дати чи плани. Придбати його можна, написавши у приватні повідомлення за цим посиланням.

Коментарі