Новини, Репортаж

У Чернівцях з’явилося ще одне котеджне містечко. Фото

Котеджне містечко «Мальованка Нордік» збудували за шість місяців. Тому символічно тут розташовані шість будиночків.

(Партнерська публікація)

У Чернівцях з’явилося ще одне котеджне містечко – «Мальованка Нордік». Його на вулиці Івана Мазепи, 9 за шість місяців збудували двоє чернівчан – Руслан Савчук та Мирослав Онуцький.

Після створення першого в Україні котеджного містечка з сонячними панелями «Мальованка Солар» партнери вирішили, що хочуть збудувати ще одне, але в іншій стилістиці.

«Коли ми закінчили «Мальованку Солар», то у нас з’явилося ще більше сил, енергії та наснаги. Хотілося ще додаткової реалізації, але вже в іншій цивілізаційній формі. Окрім «Мальованки Солар» і «Мальованки Нордік», в майбутньому буде «Мальованка Грін» та «Мальованка Комерц». Вийде гарна і нова історія для нашого міста», – каже Руслан Савчук.

Він запевняє, що «Мальованка» задумана не як спальний район Чернівців.

«Ми за розвиток території загалом. Це як свій окремий кут, який буде наповнений глобальною ідеєю», – зазначає він.

На території котеджного містечка є шість будиночків. Всі вони побудовані у норвезькому стилі. Саме тому розфарбовані у такі кольори.

Мирослав Онуцький проводить нам екскурсію містечком. Каже, що після отриманого позитивного досвіду від першого проєкту, вони з Русланом знали, в якому напрямку будуть рухатися, і як розвивати «Мальованку».

«Оскільки у нас уже був проєкт, ми вирішили його покращити тільки використовуючи нові технології та матеріали. Плюс у нас уже був зворотній звязок від мешканців. Тому ми знали, як далі розвиватимемо цей мікрорайон – тільки «зелена» енергія. Надалі будемо її розповсюджувати на всі наші містечка», – зазначає він.

Наразі «Мальованка» налічує уже 14 будинків, у кожному з яких живе окрема сім’я.

Найбільшою перевагою такого проживання є розумне використання електроенергії.

«Наші будинки – енергоефективні. Немає стільки витрат, скільки ми планували та закладали в бюджет. Фактично за цим майбутнє», – каже Мирослав.

Кожен будинок має вихід на терасу та по-своєму індивідуальний.

Разом із майбутнім власником будівлі підприємці розробляють дизайн-проєкт кімнат. Тож саме це додає кожному будиночку неповторності та власного стилю.

Мирослав запрошує нас подивитися, який вигляд мають будинки всередині.

«Щоб у наших мешканців не виникало сумнівів щодо електрики, ми облаштували у кожному будиночку камін. Він нагріває перший і другий поверх», – каже підприємець.

Піднімаємося на другий поверх. Роздивляємось, адже з вікон відкривається чудовий краєвид.

Мирослав показує на дахи будинків та каже, що надалі на кожному із них встановлять сонячні панелі.

«Також тут заховають лінії електропередач, аби все мало естетично привабливий вигляд. Ми рухаємося в ногу з сучасністю. Ми – ті самі електромобілі, які входять у нашу країну. І фактично, за цим майбутнє, і в будівництві також».

 

Ярослава Дерев’янко

Фото Ірини Болести

Коментарі