Новини

У Чернівцях підбили підсумки мініпроєкту про громадянську освіту

У рамках якого втілювали дві програми – «Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій» та «Базовий курс ефективного управління та участі».

Упродовж листопада 2018 року до грудня 2019 року у Чернівецькій області реалізовували мініпроєкт «Громадянська освіта як ключ до локального розвитку». У рамках якого втілювали дві програми – «Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій» для жінок- представниць різних етносів трьох ОТГ області та «Базовий курс ефективного управління та участі»  (для представників органів місцевої влади і самоврядування та активних громадян Магальської та Острицької ОТГ).

У листопаді – грудні цього року жінки – представниці різних етносів Герцаївської громади взяли участь у циклі тренінгів програми ефективного громадянства та комунікацій, під час яких обговорили роль громадянської освіти в сучасній Україні, проблема захисту прав людини та громадянина, можливість та необхідність моніторингу діяльності органів публічної влади тощо. Учасниці також отримали базові знання з основ фінансової грамотності, підприємництва, діалогових стратегій та медіаграмотності. 

Підсумком реалізації цього проєкту у Герці стало відкриття фотовиставки «Прості обличчя непростої історії», на якій  представили фото відомих і не дуже жителів та вихідців з Герци, які пережили політичні трансформації та соціальні катаклізми. Окремі учасники фотовиставки змогли поділитися своїми історіями з присутніми, зокрема, Діна Тутунару, Дмитро Волуца та інші.

У прес-конференції, присвячені підсумкам проекту, віце-президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» Сергій Гакман розповів про історію започаткування даної громадянської ініціативи, поділився з присутніми своїм баченням ролі громадянської освіти. Тренерка Відкритого університету для дорослих, доцент кафедри політології та державного управління Наталія Нечаєва-Юрійчук розповіла про цілі та результати проєкту.

Одним із важливих результатів даного проекту стала розробка та видання методичного посібника до програми «Базовий курс ефективного громадянства та комунікацій».

Мікропроект «Громадянська освіта як ключ до локального розвитку»  реалізований БФ «Суспільні ресурси та ініціативи» за підтримки DVV International Ukraine в рамках проекту «Регіональні голоси – громадянська освіта дорослих для розширення прав і можливостей локальних громад в Україні та Білорусі» у партнерстві з Українською асоціацією освіти дорослих за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt.

Фото Євгенії Калюжки

   

 

Коментарі