Новини

Серія підпалів. У Чернівцях спалили авто тренера з велоспорту Іллі Руссу

Цією автівкою супроводжували велосипедистів під час тренувань на дорозі та возили спортсменів на змагання. Наразі збирають гроші на купівлю іншої машини.

Фото Чернівецької федерації велосипедного спорту

Минулими вихідними у Чернівцях влаштували декілька підпалів автівок. Так, уночі 14 грудня у Чернівцях підпалили і автомобіль Заслуженого тренера України Іллі Руссу. Він використовував ВАЗ-2108 під час тренувань, супроводжуючи спортсменів-велосипедистів задля безпеки на дорозі. Також цим автомобілем тренер возив дітей на змагання.

«13 грудня ми вирішували питання щодо проведення змагань до Дня Святого Миколая. Я приїхав на роботу, на Герцена, 5, у нас там велобаза і я живу там. Залишив авто там, де воно завжди стояло, провів тренування, а ввечері перевірив, чи зачинена автівка, чи загалом все добре, і ліг спати. Близько 4-ї ранку у двері постукала сусідка, яка повідомила, що горить авто. Побачив, що все палало зсередини. Пожежники дуже швидко приїхали і потушили вогонь. Добре, що ніхто не постраждав, бо в бензобаку було майже 20 літрів пального, яке могло вибухнути», – розповів у коментарі «Шпальті» Ілля Руссу.

Тренер не розуміє мотивів зловмисника. Водночас момент підпалу зафіксували камери відеоспостереження, встановлені навколо дому. Завдяки цьому поліціянти затримали підпалювача вже ввечері 14 грудня.

«На відео видно, що хлопець у кепці, білій куртці, чорних штанах ходив довго біля машини. Потім він зняв куртку, намотав її на руку і розбив скло в авто. Далі щось підпалив, кинув на сидіння і все швидко спалахнуло. Поліціянти повідомили мені, що машину підпалив якийсь «гастролер» з Херсонської області», – сказав Ілля Руссу.

ВАЗ-2108 відслужив для підготовки велосипедистів чотири роки. Раніше у спортсменів була службова «Нива», але з початком війни на Сході її відправили на Донбас.

Оскільки тренер залишився без транспортного засобу, а діти без супроводу та безпеки на дорозі, чернівецькі велосипедисти просять небайдужих допомогти у зборі коштів на придбання іншого авто для продовження тренувального процесу.

Фінансову допомогу можна перераховувати на карту Приват банку 4149 4991 3712 0455 (Руссу Ілля Якимович).

 

Коментарі