Новини

У Чернівцях пройде фестиваль французьких короткометражок

У програму фестивалю увійшли п`ять різножанрових фільмів, які мають безліч нагород.

20 грудня у Чернівцях проведуть фестиваль французьких короткометражок. Подію організовують у Літературному целанівському центрі (вулиця Ольги Кобилянської, 51).

Фестиваль Французького короткометражного кіно проходить в найкоротші дні в році. У програму увійшли п’ять різножанрових фільмів – учасників престижних міжнародних кінофестивалів, які мають безліч нагород.

Перегляд стрічок триватиме 105 хвилин. Фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Вхід на подію – 50 гривень.

ACID / КИСЛОТА

Режисер – Just Philippot. Фантастика, хорор. Франція (2018).

Апокаліпсис починається з кислотного дощу. Тривожна хмара збирається десь на заході. Зараз вона повільно переміщується по суші, змушуючи населення тікати. Оскільки хмара продовжує неминуче рухатися вперед, виникає паніка. Цей кумулюс є кислотою.

 

ATOMIC SPOT / АТОМНА ПЛЯМА

Режисер – Стефані Кабдевіла. Фантастика, романтика. Франція (2018).

Покинуті на смерть, після падіння літака А307 на їх атомну станцію, працівники маленького прибережного містечка піддалися мутаціям. Вони створили земноводне співтовариство серед радіоактивних руїн. Однак, їм не вдалося продовжити свій рід. Останній виживший, Котіс, страждає від самотності … Поки група серферів не висаджується на берег.

 

TOMATIC / TOMATIC

Режисер – Крістоф Сейбер. Комедія. Франція – Швейцарія (2018).
У трьох кращих друзів, Джиммі, Семі і Софі, є приголомшливий проєкт: перетворити дозатор шоколаду в горщик. Так само у фільмі є собака.

 

CAPITAINEFRANCE / КАПІТАН ФРАНЦІЯ

Режисери – Жюльєн Пайє і Томас Робіно. Комедія, Франція (2019).
Документальний фільм про життя Капітана Франція, найбільшого французького супергероя, якого коли-небудь знав світ, з 1900 року до наших днів. Його пригоди приводять до пляжу Омахи по всій Франції і зіштовхують з гігантським роботом, який загрожує знищити його країну.

 

HOMEMADE / ДОМАШНЯ
Режисер – Зульма Руж
У глибокій сільській місцевості сім’я фермерів завершує свій кінець місяця абсолютно особливим чином. Комедія, Франція (2018).

 

Коментарі