Новини

У Чернівцях презентують програми Європейського Союзу для молоді

На захід запрошують представників молодіжних організацій міста, студентів, активну молодь.

У четвер, 12 грудня, у Чернівцях презентують можливості для молоді в рамках програм Європейського Союзу Erasmus+ та Європейського корпусу солідарності. На захід запрошують представників молодіжних організацій міста, студентів, активну молодь. Початок о 14:00 ( 105 кабінет міської ради).

Erasmus+ – це програма Європейського Союзу, що підтримує проєкти, партнерства, заходи та мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді та спорту. Програма зокрема надає можливості молодіжним організаціям для проведення міжнародних обмінів і навчання для молодіжних працівників.

Раніше ми писали про те, що студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича мають можливість навчатися в провідних вишах у рамках програми академічних обмінів Erasmus+. Більше тридцяти університетів-партнерів Європи співпрацюють із ЧНУ в рамках цієї програмиУчасники програми мають можливість відвідувати зарубіжні університети, вивчати іноземні мови, набувати систему зв’язків та розширювати свій досвід. Студентам надають стипендію, суму якої визначає європейський університет.

Читайте також: Мене обрали Афіни. Як чернівчанка, навчаючись у ЧНУ, здобуває освіту за кордоном

Європейський корпус солідарності підтримує молодіжне волонтерство. Мета програми – просувати добровільну діяльність, сприяти зміцненню єдності, демократії та громадянської активності.

Під час презентації в Чернівцях спікери розкажуть про:

мету, завдання та пріоритети програм ERASMUS+ і Європейський корпус солідарності;
– типи молодіжних проєктів, які підтримує програма ERASMUS+;
– як організувати молодіжний обмін чи тренінговий курс;
– як подати власний проєкт;

– де шукати можливості для міжнародного волонтерства;
– як стати волонтером у іншій країні;
– як запросити волонтера з Європи до свого міста;

Організатори: Info Centre for Erasmus+ Youth and European Solidarity Corps in Ukraine у партнерстві з Чернівецькою міською радою.

 

 

 

 

Коментарі