Новини

У Чернівцях можуть підвищити вартість проїзду у тролейбусах

Питання зростання тарифу обговорюватимуть на громадських слуханнях.

18 грудня у Чернівцях відбудуться громадські слухання про підвищення вартости проїзду у тролейбусах. Про це під час пресконференції повідомив чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Вартість електроенергії зростає. Росте заробітна плата, вона у нас – одна з найбільших для водіїв в Україні. Попри це у нас близько 40 вакансій водіїв тролейбусів. Відповідно ми не можемо забезпечити нормальну роботу у дві зміни рухомого складу», – розповів мер.

За його словами, економічно обґрунтований тариф, який подало тролейбусне управління, наразі складає 6 гривень 40 копійок.

«Ми розуміємо, що підвищити тариф до економічно обґрунтованого не зможемо. Обговорюємо питання, щоб підняти до 5 гривень, частину з яких нам доведеться компенсувати з міського бюджету. Плюс – забезпечити пільговий проїзд громадян. Ми вимушені будемо прийти до того, що пільгу на проїзд ми будемо фінансувати лише жителям міста Чернівців», – сказав Олексій Каспрук.

Наступного року це сумарно призведе до дофінансування ЧТУ з міського бюджету на суму близько 140 мільйонів гривень.

Громадські слухання розпочнуться о 18:00 у приміщенні Департаменту житлово-комунального господарства міської ради (вулиця Героїв Майдану, 176, ІІ поверх, зал засідань). Для реєстрації учаснику громадських слухань необхідно пред’явити паспорт громадянина України з чернівецькою пропискою. Реєстрація розпочнеться о 17.00.

Коментарі