Новини

Сьогодні на Соборній площі встановлять головну ялинку Чернівців

Новорічне дерево знайшли не в лісі, а на подвір’ї чернівчанина.

Сьогодні, 10 грудня, на Соборну площу Чернівців привезуть головну новорічну ялинку міста. Цьогорічне святкове дерево знайшли не у лісовому господарстві, як зазвичай, а на подвір’ї чернівчанина на вулиці Аксенина.

Приблизна висота ялинки – 27 метрів. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив керівник Тресту зеленого господарства Олександр Брязкало.

«Ми шукали та обирали ялинку в лісі. Але до нас звернувся мешканець міста, щоб знести ялинку на його подвір’ї. Ми порадили йому звернутися до ЦНАПу щоб він отримав дозвіл. І коли ми подивилися на ялинку, то вирішили, що вона підійде на Соборну площу та попросили, щоб її нам віддали», – розповів Олександр Брязкало.

За його словами, після свят чернівчанину повернуть стовбур ялинки.

«Він дає її безкоштовно та нічого не оплачує, а ми платимо тільки за вартість механізму для виконання її демонтажу. Виміряти точну висоту на місці не змогли, коли будемо пиляти, то дізнаємося. На Соборну площу треба 20-тиметрове дерево», – сказав керівник Тресту зеленого господарства.

Нагадаємо, торік для Чернівців обрали дерево, яке росло за Красноїльськом на Сторожинеччині (неподалік румунського кордону).

 

Коментарі