Новини

Знайшли біля румунського кордону. Для Чернівців обрали головну ялинку

Лісову красуню знайшли у Сторожинецькому лісництві.

Фото unsplash.com

Учора працівники Тресту зеленого господарства знайшли ялинку, яку встановлять на Соборній площі у Чернівцях. Обрали дерево, яке росте за Красноїльськом на Сторожинеччині (на фото нижче). Висота ялинки приблизно 19-20 метрів. Зрубати та доставити ялинку до Чернівців планують наступного тижня.

«Три дні їздили лісами у пошуках головної ялинки Чернівців, наїздили 600 кілометрів. Знайшли дерево за Красноїльськом, неподалік румунського кордону», – розповів у коментарі «Шпальті» керівник Тресту зеленого господарства Олександр Брязкало.

За словами Олександра Брязкала, ялинка, яку обрали для Чернівців, дуже гарна. Але її потрібно опустити, погрузити на трал, зв’язати і довезти до міста.

«Запрошую усіх охочих побачити процес завантаження та доставки дерева. Адже, чим вище дерево, тим важче його доставити до Чернівців. Ми наймаємо приватний трейлер, кран, посипалку. Адже веземо до Чернівців близько 60 ялинок. Це деревця, які встановлять в районах міста, а також біля Будиночка казкаря на Соборній площі, біля Різдвяної шопки на Центральній, у Центральному палаці культури тощо», – каже керівник Тресту зеленого господарства.

Фото Олександра Брязкала

Коментарі