Новини

Чернівецьке артвидавництво «Чорні вівці» допомагатиме дитячій лікарні

Відтепер 10 гривень із кожної проданої книги про сексуальну освіту для підлітків ітиме на підтримку новонароджених. 

Щороку близько 850 діток із перших годин життя з різноманітними перинатальними захворюваннями потрапляють на лікування у відділення патології новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні (вул. Руська, 207-А). Надання оперативної допомоги впливає на тривалість курсу лікування, що може сягати декількох місяців. Суттєво скоротити цей період, підвищивши оперативність та ефективність терапії, може сучасне медичне обладнання, якого зараз у лікарні немає, а потреба в ньому критична (пульсоксиметри, шприцеві насоси, відкрита система інтенсивної терапії).

З метою зібрати необхідні кошти благодійний фонд «Відкриті очі» створив проєкт «Хутчіш додому!».

«Завдяки реалізації проєкту фахівці відділення патології новонароджених зможуть допомагати малюкам у рази ефективніше, – розповідає  менеджерка з фандрейзингу БФ «Відкриті очі» Вікторія Міщук. – Щодня цю ініціативу підтримують люди з усієї України, а також компанії-партнери. Участь кожного робить великі мрії реальністю, тому ми переконані, що найближчим часом зберемо всі кошти, необхідні для допомоги маленьким пацієнтам відділення».

Дитяче артвидавництво «Чорні вівці» також долучилося до цієї ініціативи. Відтепер 10 гривень із кожної проданої книги про сексуальну освіту для підлітків «Читати заборонено» Ілони Айнвольт і Катаріни Фьорінґер та «Мене звати Лада. А тебе?» американки-волонтерки з українським корінням Роксоляни Тимяк-Лончиної про собаку, який допомагає хворим та знедоленим, ітимуть на підтримку проєкту. Спеціальні закладки та наклейки, які ви знайдете в кожній із книжок, нагадують саме про цю ініціативу видавництва.

«Ми дуже вдячні, що саме до нас звернулися з подібною ініціативою, адже дитяча книжка повинна нести радість, – розповідає головна редакторка «чорних овечок» Христя Венгринюк. – Оскільки наші маленькі герої ще не вміють читати і їм потрібна інша допомога, ми радо намагатимемося зібрати кошти з книжок, щоб закупити все необхідне. Обидва видання новинки «чорних овечок», які мають гарні продажі, тому ми й запропонували саме їх. Робити добро просто й приємно, а особливо коли знаєш, що це може зберегти комусь життя».

 

Коментарі