Афіша, Новини

Відомий дніпровський театр сьогодні покаже у Чернівцях виставу «Однокласники»

Актори зіграють на сцені казку про любов та виставу про однокласників, побудовану на основі реальних подій. 

До Чернівців на гастролі приїдуть актори дніпровського театру «Віримо». Вони зіграють на сцені Центрального палацу культури дві вистави.

Так, 9 грудня о 18:30 на чернівецькій сцені дніпровський театр «Віримо» представить одну зі своїх найбільш популярних та складних вистав за п’єсою польського драматурга Тадеуша Слободзянека «Однокласники».

Основний посил постановки, яка вже декілька років іде на сцені театру з незмінним аншлагом, — «однокласник — усе одно що родич. Можливо, навіть більше». Так вважає більшість дітей. І так вважали герої цієї реальної історії.

У п’єсі розповідається про долю учнів одного з класів загальноосвітньої школи – поляків і євреїв – невеликого містечка на сході Польщі. Автор простежує їхні біографії, починаючи з 20-х років минулого століття до сучасности. Герої разом навчаються, грають, дорослішають, щоб під час війни стати один для одного жертвами і катами.

Вистава — лавреатка регіонального фестивалю прем’єр сезону «Січеславна-2017» у номінаціях «Кращий драматичний спектакль», «Краща жіноча роль другого плану», а також міжнародного фестивалю «Homo Ludens 2019» у номінації «Кращий акторський ансамбль». Режисер — заслужений діяч мистецтв Володимир Петренко.

Вистава йде без антракту російською мовою. Її тривалість — 1 година 45 хвилин. Вікове обмеження вистави — 16+.

А 10 грудня о 10:00 та 12:30 актори покажуть чернівчанам казку про любов «Порцеляновий кролик».

Виставу поставлено за мотивами книги Кейт ДіКамілло «Дивовижна подорож кролика Едварда». Цю повість американська асоціація «Вибір батьків» уже десять років вважає найкращою книгою для дітей.

Одного разу бабуся Пелегріна подарувала онучці Ебілін дивовижного іграшкового кролика на ім’я Едвард. Його зробили з найтоншої порцеляни, він мав гардероб вишуканих костюмчиків і навіть золотий годинник. Ебілін обожнювала свого кролика, цілувала, пестила і щоранку заводила його годинник. А кролик нікого, крім себе, не любив…

Історія, яка торкнеться не тільки серця кожної дитини, але будь-кого з дорослих. Режисерка – Варвара Вороніна.

Вистава – володарка нагороди у номінації «краща режисура» на Міжнародному фестивалі камерних вистав.

AndriyivskyFest.UkranianFormat 2019 та на фестивалі «Січеславна-2018».

Нагадаємо, чернівчани вже мали нагоду познайомитися з роботою театру — виставою за п’єсою Григорія Горіна «Забути Герострата» під час фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини–XIII».

 

Коментарі