Бути свідомим. У Чернівцях презентували екофотовиставку

Мета виставки — привернути увагу до свідомого споживання ресурсів.

Сьогодні у Steinbarg Gallery & Cafe чернівчанам презентували виставку фотографій «Природа. Людина. Сміття».

Її створили декілька молодих людей у рамках європейського молодіжного проєкту Generation Europe. Фотопроєкт — одна з багатьох ініціатив команди дівчат, яких об’єднала спільна мета — зробити свій вклад у майбутнє. Вони з різних міст, але у них схожі інтереси та нескінченний потік ідей.

«Ми хотіли показати, який вигляд мали б картини відомих світових художників: Мікеланджело, Матісса, Вермера та інших — у сучасному світі, коли пластик так глибоко проник та інтегрувався у наше сучасне життя. Мета виставки — привернути увагу до свідомого споживання ресурсів, а також показати, що бути екологічним — це не тільки про «взяти пластиковий пакет чи екоторбинку?», а про те, наскільки свідомо ти живеш, як часто ти замислюєшся про те, який слід залишиш після себе на цій землі. І наш головний меседж, який ми хотіли б донести до всіх — рятуй себе. Тобто, якщо ти не відчуваєш у собі внутрішнього ресурсу вживати якихось масштабних заходів, щоб «рятувати світ», то врятуй хоча б себе та візьми відповідальність за себе, своїх близьких та свій мікросвіт», — розповіла у коментарі «Шпальті» одна з організаторок заходу Катя Генріх.

Ніжні та привабливі фотографії відкривають глядачам сувору правду нашої сучасности — незліченну кількість сміття, яке нас оточує. Варто лиш придивитися до фото уважніше, і натюрморт із соняшниками вже не здається таким «сонячним»

Виставка триватиме до 21 грудня.

«Жити екологічно, бути свідомим того, що відбувається з навколишнім середовищем – це новий тренд, який поширюється в суспільстві зі швидкістю світла. Здається, це добре. Але чим? Наші міркування вилилися у створення виставки фотографій, для яких ми відібрали всесвітньо відомі картини та відзняли свою інтерпретацію того, який вони могли мати вигляд сьогодні, коли пластик так міцно вкорінився у нашому повсякденному житті, — кажуть організатори.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Залишити відгук