Новини

На базі ЧНУ створять енергоінноваційний хаб

Там можна буде отримати детальну інформацію про відновлювані джерела енергії, захист навколишнього середовища та наслідки зміни клімату.

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича стартував проєкт «Енергоінноваційний хаб» –платформа для підготовки кваліфікованих фахівців у сфері енергоефективности.

Створення енергоінноваційних хабів дозволить здійснювати навчання, обмін успішним досвідом та ідеями у сфері енергоефективности серед студентів та молоді.

ЧНУ– один із трьох університетів України (Харківський національний університет міського господарства імені О. Бекетова, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича та Придніпровська академія будівництва та архітектури), на базі яких створять Енергоінноваційний хаб.

Хаби стануть платформою, де можна буде отримати детальну інформацію про відновлювані джерела енергії, захист навколишнього середовища та наслідки зміни клімату, ідеться на сайті ЧНУ.

Проєкт здійснюють у рамках компоненту «Професійної кваліфікації» програми «Реформи у сфері енергоефективності в Україні», що виконує Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, а фінансує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Коментарі