Новини

У Чернівцях відкриють академію патрульної поліції сучасного зразка

Це буде четвертий за ліком подібний заклад в Україні.

Фото «Шпальти»

У Чернівцях планують відкрити академію патрульної поліції сучасного зразка. Заклад працюватиме у Садгірському районі, на вулиці Квітковського, 2. Тут  здійснюватимуть первинну підготовку поліціянтів та підвищуватимуть кваліфікацію правоохоронців. Про це під час сесії міської ради повідомив директор академії Олег Йосипів.

«Проєкт планують реалізувати за кошти міжнародних донорів, левова частка яких – гроші уряду США. Буде втілено амбітний проєкт із перебудови та модернізації 11 тисяч кв. м приміщень, які зараз є на території академії. Проте більшість із них за попередньою оцінкою не підлягають експлуатації. У Садгорі побудують гуртожитки академії, мультимедійний тир, спортзали, їдальню та нові навчальні корпуси», – розповів Олег Йосипів.

За його словами, установа щороку прийматиме 960 курсантів з усього західного регіону нашої держави. Наразі в Україні створені три аналогічні академії – у Києві, Рівному та Кривому Розі.

«Втілення цього плану потребує допомоги місцевої влади. Ні для кого не є секретом, що комунікації з водопостачання та водовідведення там у зношеному стані», – звернувся до депутатів директор академії.

Народні обранці внесли реконструкцію мереж на вулиці Квітковського до програми «Сучасне місто». «За» проголосували 23 депутати.

 

Коментарі