Новини

У Чернівцях презентують виставку фотографій «Природа. Людина. Сміття»

Мета виставки – привернути увагу до свідомого споживання ресурсів.

7 грудня у Чернівцях презентують виставку фотографій «Природа. Людина. Сміття». Відкриття відбудеться у Steinbarg Gallery & Cafe (Університетська, 11) о 16:30.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» одна із організаторок заходу Катя Генріх, виставку створили в рамках молодіжного проєкту Generation Europe (тристоронній обмін між Україною, Данією та Німеччиною).

«Ми хотіли показати, як би виглядали картини відомих світових художників – Мікеланджело, Матісса, Вермера та інших у сучасному світі, коли пластик так глибоко проник та інтегрувався у наше сучасне життя. Мета виставки – привернути увагу до свідомого споживання ресурсів, а також показати, що бути екологічним – це не тільки про «взяти пластиковий пакет чи екоторбинку?», а про те, наскільки свідомо ти живеш, як часто ти замислюєшся про те, який слід залишиш після себе на цій землі. І наш головний меседж, який ми хотіли б донести до всіх – рятуй себе. Тобто, якщо ти не відчуваєш у собі внутрішнього ресурсу вживати яких масштабних заходів, щоб «рятувати світ», то врятуй хоча б себе та візьми відповідальність за себе, своїх близьких та свій мікросвіт», – розповіла вона.

Виставка триватиме до 21 грудня.

«Жити екологічно, бути свідомим того, що відбувається з навколишнім середовищем – це новий тренд, який поширюється в суспільстві зі швидкістю світла. Здається, це добре. Але чим? Наші міркування вилились у створення виставки фотографій, для яких ми відібрали всесвітньо відомі картини та відзняли свою інтерпретацію того, як вони могли б виглядати сьогодні, коли пластик так міцно вкорінився у нашому повсякденному житті, – пишуть організатори.

 

Коментарі