Новини

Скільки Чернівцям коштуватиме гірка для сноутюбів на Соборній площі

Гірка в 2019-2020 роках місту вартуватиме загалом 383 440 гривень.

Цього року управління культури не запропонувало жителям міста інших варіантів новорічних розваг, а просто орендувало за результатами допорогової закупівлі сноутюбінгове покриття. Про це пише у фейсбуку Центр реформ та розвитку Чернівців. Знайома розвага обійдеться місту у 383 440 гривень.

Центр реформ та розвитку дізнався усі витрати та схеми закупівель сноутюбінгового покриття. Чому місто орендує обладнання щороку в однієї компанії, а сума оренди та монтажу з кожним роком зростає, чи є альтернатива за такі гроші, читайте.

«Управління культури Чернівецької міської ради за результатами допорогової закупівлі взяло в оренду сноутюбінгове покриття у львівського ПП «Артіс-монтаж» за 198 тис. грн. Участь у закупівлі взяла лише одна компанія, яка і стала переможцем. Згідно з договором, «Артіс-монтаж» передасть в оренду 200 кв. м сноутюбінгового покриття Neveplast та 20 сноутюбів на період з 16 до 31 грудня цього року (16 днів)», — пише Центр реформ.

ПП «Артіс-монтаж» уже четвертий рік здає в оренду тюбінгове покриття Чернівецькому управлінню культури. Виявляється, що з 2016 року підприємство з цього обладнання є переможцем тендерів тільки в нашого управління. Причому фірма розташована у Львові. Припускають, що сноутюбінгове покриття фірма придбала, аби здавати в оренду нашому управлінню культури.

«2018 року управління культури орендувало це ж обладнання у цієї ж компанії з 17 по 31 грудня (15 днів) за 199 тис. грн, 2017 року — з 19 по 31 грудня (13 днів) за 186,9 тис. грн. А ще раніше, 2016 року, – безпосередньо у Сергія Чехлатого, який є власником того ж «Артіс-монтаж», з 19 по 27 грудня (9 днів) за 166 тис. грн. І щороку вартість становить до 200 тис. грн, що дозволяє проводити допорогову закупівлю і не проводити відкриті торги. Відповідно, маємо одного і того ж переможця», — пише Центр реформ.

Крім цього, монтаж гірки вартуватиме місту 185 440 грн. Виконавець послуги — ФОП Москалюк Володимир Святославович. Переможцем тендеру на цю послугу в управлінні культури він був і торік. Щоправда, і єдиним учасником. Цього року на конкурс подалися двоє, і першочергово переможцем був інший ФОП, але через бюрократичні моменти договір підписали з уже знайомим виконавцем.

Послуги монтажу за рік зросли, минулого року ФОП Москалюк цю гірку монтував за 140 тис. грн. За рік вартість послуги зросла на 45 тис. грн (!).

«Тож, сноутюбінгова гірка на Соборній площі у 2019-2020 роках місту вартуватиме загалом 383 440 грн. Цікаво, чи була в управлінні культури альтернатива цій розвазі за такі кошти? Вважаємо, що була… Але працювати за накатаною схемою, очевидно, простіше і, напевно, вигідніше…», — йдеться у дописі Центру реформ.

 

Коментарі