У Чернівцях відкрили фотовиставку Павла Євпраксіна. Фото

Це перша персональна виставка фотографа, яку вже посмертно організували його друзі. 

2 грудня у центрі культури «Вернісаж», що на вулиці Ольги Кобилянської, 53, відкрили виставку-пам’ять фотографій Павла Євпраксіна.

Це перша персональна виставка фотографа, щоправда, посмертна. Її організували колеги митця, учасники фотоклубу «Позитив», куди входив і Павло Євпраксін.

«Про фотографію можна говорити дуже багато. Про Пашку можна говорити, мабуть, ще більше. Це людина, яка любила і вміла робити справжні картинки, і він це робив не так технічними засобами, як своїм серцем. У нього не було своєї виставки за життя, тож ми вирішили виправити це хоч зараз. На цих фотографіях те, як він бачив цей світ», – розповідає фотограф Василь Салига.

Роботи для експозиції обирали колеги фотографа з його архіву. Тут і портрети, і пейзажі…

«Ми дуже-дуже хотіли зробити цю виставку, бо він сам ніколи не наважувався на це. Він завжди брав участь у наших спільних виставках, але це перша людина, яка заслуговувала на персональну», – говорить учасниця клубу «Позитив» Кіра Ставчанська.

30 років життя Чернівців та Одеси органічно поєдналися у персональній виставці Павла Євпраксіна. Живі, справжні кадри митця розповідають сотні історій – варто лиш уявити.

Друзі розповідають, що автор не наважувався на персональну виставку, посилаючись на недостатню кількість фотографій, однак під час підготовки організаторам було важко обрати бодай сотню кадрів, показати хотілося значно більше.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Залишити відгук