Новини

Новий голова Чернівецької ОДА проморозив журналістів на своєму першому брифінгу

Під час зустрічі з пресою Сергій Осачук повідомив, хто стане його заступниками.

Сьогодні, 2 грудня, новий голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук провів перший брифінг для журналістів. Однак представників преси здивував запропонований формат зустрічі – розмова на вулиці перед входом до будинку з левами. Нагадаємо, нині 2 грудня, але, попри мороз, брифінг не перенесли не те що до одного з кабінетів ОДА, а хоча б до фоє адміністраціїї.

Журналісти обступили Сергія Осачука так, що не всім було його видно та чутно. Шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко не витримав і покинув брифінг невдовзі після його початку.

Голова ОДА пообіцяв з часом приділити увагу всім охочим журналістам та пояснив такий формат брифінгу відсутністю часу.

«Це перший тиждень роботи, і потрібно не зупинити процеси, які вже тривають: ухвалення обласного бюджету, завершення роботи над перспективним планом», – сказав Сергій Осачук.

Водночас голова ОДА прокоментував майбутні кадрові призначення. Зокрема розповів, що вказівок щодо формування команди з Офісу президента йому не дають.

«Це мають бути люди динамічні, енергійні, носії нової енергетики. Нам не потрібно номінально закрити якісь посади, нам потрібні компетентні фахівці, які вміють чути людей, громаду, мають довіру. Щодня відбуваються інтенсивні знайомства, співбесіди, зустрічі, і я маю намір цей процес завершити до кінця грудня», – розповів Сергій Осачук.

Водночас він назвав прізвище своїх майбутніх заступників. Посади мають зайняти Наталія Гусак та Богдан Ковалюк. Раніше Сергій Осачук запросив їх стати своїми радниками.

«Мені ці люди як фахівці імпонують, з ними комфортно працювати. Оскільки процедура призначення на посади заступників голови ОДА є складною, затягнутою в часі, а вони мені як соратники і помічники потрібні вже, це був найлегший спосіб через радників їх уже внести до команди», – повідомив голова Чернівецької ОДА.

Читайте також: Які завдання отримав новий голова Чернівецької облдержадміністрації. Фото

 

Іван Сірецький

Коментарі