Новини

Які завдання отримав новий голова Чернівецької облдержадміністрації. Фото

Серед них — побороти контрабанду на митниці, залучити інвестиції, збільшити кількість рейсів з аеропорту та інші. 

Після офіційного представлення новопризначеного голови Чернівецької облдержадміністрації Сергія Осачука перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов дав йому низку завдань. Серед них — побороти контрабанду на митниці, залучити інвестиції в область, збільшити кількість рейсів із Чернівецького аеропорту тощо.

Під час свого виступу Сергій Осачук акцентував на тому, що насамперед необхідно створити робочі місця та повернути бізнес у легальну площину.

«Головним завданням сьогодні є досягти слави регіону зі спроможними громадами, перетворити їх у міцний фундамент нашого успішного майбутнього. Адже відомо, що основою гідної держави є гідна та сильна громада», — зазначив Сергій Осачук.

Також він говорив про взаємодію бізнесу й політики в області заради успішного розвитку нашого регіону.

«Кожного, хто створить 100 робочих місць з офіційним працевлаштуванням, ми відзначимо крайовими відзнаками. А стосовно кожного, хто створить тисячу робочих місць у нашій області, я проситиму президента відзначити державною нагородою», — зазначив Сергій Осачук.

Водночас Сергій Трофімов зазначив, що треба вирішити питання недостатньої кількості пунктів пропуску через державний кордон. Окрім цього, він дав завдання голові ОДА посилити боротьбу з незаконною вирубкою лісу, а також вирішити інфраструктурні проблеми, зокрема неналежну якість доріг та ускладнене сполучення з іншими регіонами України.

Мова йшла і про завершення процесу децентралізації та вирішення питання із завершенням будівництва перинатального центру. А  також про збільшення кількості рейсів із Чернівецького аеропорту та боротьбу з контрабандою на митниці, залучення в область інвестиції.

«Зважаючи на те, що в області вирощують мільйон тонн плодів та ягід, і маючи кордон з Європою, не знаю, чи використовуються всі можливості і чи робиться переробка та експорт продукції», — зауважив пан Трофімов.

На запитання журналістів, що просили під будівлею з левами мітингарі (священники), Сергій Трофімов сказав, що вони хочуть, аби все відбувалося у рамках закону. Зокрема, вони проти незаконної передачі їхнього надбання іншому патріархату. Сергій Трофімов пообіцяв вивчити це питання (після представлення голови С. Трофімов зізнався журналістам, що він ходить до православної церкви московського патріархату).

До речі, на вході до кабінету, де представляли нового керівника області, всіх перевіряли металошукачами. На цю подію запросили народних депутатів, ексголів ОДА, керівництво міської ради, голів райдержадміністрацій та ОТГ.

Після завершення зустрічі у коридорах облдержадміністрації журналісти «Шпальти» почули, що двоє чоловіків (вочевидь, голови райдрад чи ОТГ) зауважили, що діставалися на представлення губернатора до Чернівців близько двох годин. Жартували, що не варто було стільки їхати заради 10-хвилинної зустрічі.

Фото Володимира Гуцула

 

 

 

 

Коментарі