Новини

У Чернівцях з’єднають Гравітон із Головною та Проспектом

Міський голова Олексій Каспрук представив проєкт.

Новий транспортний коридор, який з’єднає Гравітон із Головною та проспектом Незалежності, отримав візуальне бачення. 29 листопада проєкт презентували у Ратуші. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив міський голова Олексій Каспрук.

За словами мера, спеціалісти вже зробили техніко-економічне обґрунтування проєкту «Будівництво проспекту Незалежності від вулиці Ясської до перехрестя вулиці Кармелюка та вулиці Винниченка в місті Чернівцях».

Над розробкою ТЕО декілька місяців працювали експерти, проводили геологічні та геодезичні дослідження, перевіряли дворові простори цього мікрорайону, оцінювали вплив на навколишнє середовище та оцінювали необхідні містобудівні зміни.

«Чотири смуги руху, сучасна організація дорожнього руху, паркування, нові зупинки громадського транспорту, велосипедні доріжки, зелені зони та мостову конструкцію, яка через залізницю з’єднає вулицю Винниченка з Проспектом», – пише мер.

Також Олексій Каспрук додав, що консультантами проєкту були представники польських компаній, які зреалізували багато сучасних інфраструктурних об’єктів у Польщі та інших країнах.

Орієнтовна вартість цього проєкту – майже 297 млн гривень. Термін реалізації – 3 роки.

«Очікуваний економічний ефект для міста майже 1,7 млрд грн за 10 років. Вірю, що цей задум скоро може стати реальністю, оскільки мікрорайон має ресурси для розвитку, і проєкт є інвестиційно привабливим», – написав Каспрук.

 

 

 

 

Коментарі