Новини

У Чернівцях презентують книгу кулінарних рецептів із минулого століття

Книга називається «Як добре й здорово варити». 

28 листопада у Літературному целанівському центрі (вулиця Ольги Кобилянської, 51) презентують відтворену книжку «Як добре й здорово варити» (Коломия, 1938р ). Початок о 18:00.

Редакторки відновленої книги, авторки ідеї – Лариса Латипова та Алла Савченко. Вони приїдуть із Києва на презентацію книжки.

«На зустрічі розкажемо про рецепти родини Ольги Кобилянської, її дружбу з Оленою Кисілевською та згадаємо атмосферу Чернівців сторічної давнини. Тому що книга «Як добре й здорово варити» – щось значно більше, ніж просто книга старовинних приписів страв української кухні. Це своєрідні кулінарні послання, де рецепти служать тими ниточками духовного, а водночас і матеріального зв’язку між минулими і прийдешніми поколіннями», – повідомляють організатори події.

Також вони зазначають, що у міжвоєнний період ХХ ст. ця книга була бестселером і виходила друком у Коломиї з 1931 по 1938 рр. під редагуванням часопису «Жіноча доля», головною редакторкою якого була Олена Кисілевська. Унікальність книги у тому, що читачки «Жіночої долі» надсилали рецепти з різних куточків України.

«У книзі є переписи від відомих особистостей: Ольги Кобилянської, Ольги Дучимінської, Адольфіни Макогон (мами Ірини Вільде), Юлії Маркевич (мами Дарії Цвєк), а також рецепти, надіслані українками з Америки, Канади, Чехії».

 

Коментарі