Новини

Три книги чернівецького видавництва претендують на літературну премію ВВС

До коротких списків «Книги року ВВС-2019» увійшли твори Артема Чеха, Андрія Любки і Тараса Прохаська, які побачили світ у видавництві «Меридіан Черновіц».

ВВС News Україна оприлюднила короткі списки літературної премії «Книга року ВВС-2019», «Книга року ВВС – Есеїстика-2019» та «Дитяча Книга року ВВС-2019». Серед претендентів на нагороди – три книги, які вийшли друком у видавництві «Меридіан Черновіц».

Зокрема до короткого списку з п’яти творів у номінації «Книга року BBC-2019» увійшов «Район Д» Артема Чеха. Це збірка історій, що об’єднані спільним часом і простором. Більше про книгу читайте тут.

З чотирьох претендентів у номінації «Книга року ВВС – Есеїстика-2019», двоє видавалися у Чернівцях. Це «У пошуках варварів» Андрія Любки і «Так, але…» Тараса Прохаська.

Книга Любки – це збірка розповідей, зібраних під час численних подорожей країнами Балканського півострова. А «Так, але…» Прохаська – збірка короткої прози, написаної впродовж останніх років.

Фото bbc.com

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію у розмірі гривневого еквіваленту 1000 фунтів стерлінгів. Лауреатів оголосять на церемонії, яка відбудеться 13 грудня.

Видавці книг-переможців у трьох номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.

 

Коментарі