Новини

Викладачі ЧНУ створюють англомовний посібник для ЗМІ

Навчальний підручник міститиме статті близько двадцяти науковців, які стосуватимуться теми війни та етики журналіста під час її висвітлення.

Викладачі кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича Любов Василик, Володимир Стефанець та Лілія Шутяк створюють навчальний посібник «Конфліктна комунікація: історія, статус-кво, перспективи (медіадосвід України, Грузії та Німеччини)» для ЗМІ. Він вийде англійською мовою та буде розміщений на офіційному вебсайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

13-15 листопада у Берліні (Німеччина) викладачі з кафедри журналістики взяли участь у проєкті «Журналістика в європейських співтовариствах». Вони виступили з темою, яка стосується гібридної війни та її складових, висвітлення у ЗМІ подій АТО/ООС, Мінських угод та фейків.

У коментарі «Шпальті» кандидатка наук із соціальних комунікацій, асистентка кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича Лілія Шутяк розповіла, що ініціаторкою участі в проєкті та виходу збірника є завідувачка кафедри журналістики ЧНУ Любов Василик.

«Основана мета проєкту — об’єднати викладачів університетів та досвідчених журналістів із Німеччини, України та Грузії, тим самим забезпечуючи дискурс та обмін досвідом з актуальних проблем журналістики і створення журналістської освіти в європейських суспільствах, а також побудувати наукову платформу, за допомогою якої будуть розроблені нові курси та теми», — розповідає Лілі Шутяк.

Також вона зазначає, що навчальний посібник матиме назву «Конфліктна комунікація: історія, статус-кво, перспективи (медіадосвід України, Грузії та Німеччини)».

«Він вийде англійською мовою в електронній формі. І міститиме статті близько двадцяти науковців, які стосуватимуться теми війни та етики журналіста під час її висвітлення. Наразі всі матеріали вже готові й незабаром розпочнеться верстка збірника», — каже вона.

Після виходу посібник планують презентувати у декількох містах в Україні і не тільки.

У ньому будуть представлені статті дослідників Вільного університету м. Берліна, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і Тбіліського державного університету імені І. Явахішвілі, а також експертів та практикуючих журналістів.

 

 

 

 

Коментарі