Новини

У Чернівцях студенти змагаються у кондитерській справі. Фото

На приготування страви їм дали чотири години. Переможець представить Чернівці на всеукраїнському рівні.

Сьогодні, 21 листопада, у Чернівцях на базі Чернівецького вищого комерційного училища (Соборна площа, 2) проходить перший етап «WORLDSKILLS UKRAINE». Це всеукраїнський конкурс кондитерської справи серед студентів профільних навчальних закладів.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» одна з членкинь журі Світлана Басенко, у Чернівцях цей конкурс проводять уперше. Змагаються за право найкращого у кондитерській справі четверо учасників.

«У Києві цей конкурс відбувається щороку, зараз ми проводимо відбірний етап до основного конкурсу на рівні міста. Тут представники всіх профілів навчального закладу показують свою професію. Найкращий поїде представляти Чернівці у Києві», — розповіла пані Світлана.

На виконання своєї конкурсної страви студентам у Чернівцях дали чотири години. Наприкінці журі визначатиме переможця за низкою вимог. Вони звертатимуть увагу на подачу страви, на смакові якості, на те, наскільки чисто й охайно працював кухар. Оцінюватимуть техніки, які студенти використовували під час приготування і навіть їхній емоційний стан – чи впевнено вони себе поводили, чи хвилювалися.

У Києві на виконання конкурсного завдання даватимуть менше часу — 2-2.5 години.

Фото Анастасії Бойчук

    

Коментарі