Новини

З нового року чернівецьких школярів годуватимуть за збірником Клопотенка

Усі школярі 1-4 класів отримуватимуть безкоштовні повноцінні сніданки, а учні старших класів, які мають пільги, – безкоштовні обіди.

Проєкт «Нове шкільне харчування» запрацює у школах міста з нового року.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку написав міський голова Олексій Каспрук.

За його словами, всі школярі 1-4 класів отримуватимуть безкоштовні повноцінні сніданки, а учні старших класів, які мають пільги, – безкоштовні обіди.

Меню сніданків та обідів складено за рецептурним збірником Євгена Клопотенка. У стравах відсутні трансжири, менше солі, більше овочів та спецій, цікавих комбінацій продуктів, які використовують у кулінарних традиціях різних народів. Враховано вікові особливості дитини, сучасні зміни у смакових уподобаннях дітей, результати опитування батьків у школах міста.

«На пільгове харчування учнів з бюджету виділять майже 26,5 мільйонів гривень. Виконком сьогодні затвердив граничну ціну вартості сніданків та обідів. Сподіваюся, що вже цього тижня буде оголошено тендер і знайдуться підприємці, які зможуть за новим меню якісно та смачно харчувати наших дітей. Прошу батьків активно долучатися до контролю за якістю харчування, цікавитися меню, новими стравами, які пропонуватимуть школярам з січня», – ідеться у дописі.

Коментарі