Новини

Маланка, фестиваль льодяних фігур та свято Купала на Дністрі. Календар подій на Буковині 2020 року

Що пропонуватимуть туристам наступного року у Чернівецькій області.

Фото Андрія Желудкова

Цього року у Чернівці повертається Маланка-фест, також до Дня закоханих (14 лютого) організують фестиваль льодяних фігур у Миговому, а ще планують започаткувати свято Івана Купала на Дністрі. Про це під час пресконференції повідомив начальник відділу з питань туризму Чернівецької ОДА Володимир Фурдига.

Читайте також: Фестиваль Маланок у Чернівцях знову відбудеться. Яким буде свято у 2020 році

Він зазначив, що цього року багато зробили, аби залучити більше туристів на Буковину. А наступного планують запровадити нові фестивалі та відкрити нові туристичні маршрути.

«Провели Памір-фест, про нього говорять також закордоном. До нас хочуть їхати попри відсутність доріг. Я відкрив для себе Заставнівський район. Дізнався, що на Дністрі є така краса, і там можна зробити мекку, аби сюди їздили туристи з Ізраїлю тощо. Вирішили зробити зі старостами сіл карти, маршрути, промоцію цього району», — каже Володимир Фурдига.

Також наступного року проведуть уже відомі фестивалі: Памір-фест, Фестиваль тюльпанів у Мамаївцях, лижні змагання у Сонячній долині тощо.

Однак, за словами чиновника, досі наша область не має доброго сполучення з іншими регіонами України. Також туристів зупиняє відсутність інфраструктури.

«Вкотре написали звернення до Кабміну, аби відновити потяг Чернівці-Ужгород, який з’єднає чотири області (Івано-Франківську, Львівську, Закарпатську та Чернівецьку). Також відділ туризму звернувся до уряду, аби запровадити безкоштовне перевезення залізницею дітей туристичними місцями країни під час літніх канікул. Поки чекаємо відповіді», — каже Володимир Фурдига.

Наразі для промоції нашого краю відділ із питань туризму ОДА зняв 10-хвилинний ролик про Буковину. Його презентують наступного тижня.

Коментарі