Новини

Фестиваль Маланок у Чернівцях знову відбудеться. Яким буде свято у 2020 році

Окрім традиційної ходи містом та виступів колективів, на глядачів чекатимуть і новинки.

Фото надане організаторами Фестивалю Маланок

Після річної перерви у Чернівцях знову відбудеться традиційний фестиваль Маланок. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила організаторка фесту Оксана Лелюк. За її словами, захід пройде 15 січня 2020 року, а розпорядження про його проведення вже підписав чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Традиційно для фестивалю Маланок містом пройде карнавальна хода та відбудуться виступи учасників фесту на сцені на площі Філармонії. Однак не обійдеться і без новинок.

«Цього разу зробимо акцент на створенні атмосфери тепла та родинного свята. Більше уваги приділимо наймолодшій категорії глядачів – дітям. Плануємо проведення майстер-класів та більше занурення в традицію. Крім того, на фестиваль прийдуть колективи, яких ще не бачили глядачі, зокрема і з інших областей», – розповіла «Шпальті» Оксана Лелюк.

Вам буде цікаво: Мольфари, Шрек, і козаки. Як у Вашківцях святкували Маланку. Фото

Окремо будуть оцінювати колективи традиційної маланки та сучасні образи й конструкції. Також Оксана Лелюк зазначила, що під час восьмого фестивалю Маланок прагнутимуть зачепити у глядача всі п’ять чуттів людини: звук, зір, дотик, смак та нюх.

«Хочемо, щоб на фестивалі грали гарні музики, пахло домашнім святом, люди гуртувалися довкола спільної події і на це все було приємно споглядати», – сказала організаторка фесту.

Нагадаємо, на початку цього року фестиваль Маланок у Чернівцях не проводили через відсутність підтримки у підготовці заходу з боку міської влади.

Дивіться також: Як у Вашківцях Маланку святкували. Відео

 

Коментарі