Новини

Фестиваль Маланок у Чернівцях опинився під загрозою зриву

Постійна організаторка заходу Оксана Лелюк не дочекалась на підтримку в підготовці свята з боку міської влади.

Традиційний для Чернівців Фестиваль Маланок у 2019 році може не відбутися. Про це у ексклюзивному коментарі «Шпальті» повідомила організаторка фесту Оксана Лелюк. За її словами, причина імовірного зриву фестивалю – відсутність підтримки у підготовці заходу з боку міської влади.

«Фестиваль Маланок – це знана подія в Україні, яка вабить до Чернівців туристів звідусіль. За сім успішно проведених фестивалів, після яких були сотні публікацій в ЗМІ, соцмережах, тисячі переглянутих відеоматеріалів, Чернівці посіли гідне місце на фестивальній карті України. Мені, як засновниці Фестивалю Маланок, надзвичайно приємно це усвідомлювати, бо за цим результатом стоїть кропітка, наполеглива, самовіддана праця. Мені також відрадно знати, що Фестиваль Маланок виконує об’єднуючу функцію, адже ця подія гуртує навколо себе учасників, місцеву владу, волонтерів, глядачів, підприємців, меценатів, представників силових структур. Щоразу ми всі були вражені талантом, натхненням різноманітних буковинських  колективів і радо зустрічали учасників свята з інших областей та країн. Для мене передфестивальний період вже восьмий рік проходить у хвилюваннях, спілкуваннях, роздумах як зробити краще, де знайти кошти, кого запросити тощо.

Сьогодні, 7 грудня, коли до дати проведення Фестивалю Маланок залишилось 38 днів, з яких третина – святкові дні, я не маю відповідей на ці запитання. Мені хотілося цьогоріч дещо змінити формат фестивалю, додавши елементи душевності, тепла, відчуття сімейного свята.

Але Фестиваль Маланок, який гуртує близько 40 тисяч осіб в центрі міста, з великогабаритною технікою і всіма пов’язаними із цим складнощами, вимагає  задіяння до підготовки й проведення заходу місцевої влади. Наразі конкретні організаційні кроки не здійснюються, а мої звернення ігноруються. Тож з огляду на ситуацію в країні, ігнорування влади, я не проводитиму Фестиваль Маланок в 2019 році. Вважаю, що цей час можна із користю використати для підготовки до фестивалю у 2020 році.  І закликаю до цього всіх причетних.  Якщо матиму натхнення, то 15 січня 2019 року проведу дотичні до Фестивалю Маланок цікаві події», – зазначила Оксана Лелюк.

До слова, управління культури Чернівецької міської ради включило Фестиваль Маланок у програму новорічно-розважальних заходів, що відбудуться у місті.

 

Коментарі