Афіша, Новини

Чернівчан запрошують на виступ відомих джазових виконавців

Концерт відбудеться вже сьогодні, 9 листопада.

У Чернівцях 9 листопада відбудеться виступ відомих джазових виконавців. Із концертом у «Time N» (вулиця Поштова, 6)  виступить Юрій Зморович (Київ) та Юрій Яремчук (Київ). Початок концерту о 19:00.

«Вперше в Чернівцях заграють одразу 2 легенди вільної імпровізаційної музики, аванГарного джазу та поезії», — пишуть організатори.

Під час виступу в Чернівцях звучатиме поезія, саксофони, покет трампет, голос, laptop, сопрано саксофон та бас-кларнет.

Квитки можна придбати у книгарні «Букініст» або в барі «Time N».

Довідка:
Юрій Зморович (Zmorro) — скромно-нескромна легенда київського андеграунду, музикант-імпровізатор, режисер, художник, скульптор, аванГарний поет. Мультиінструменталіст, грає на сопрано, барітон саксах, покет трампеті, перкусіії і надзвичайний вокаліст. Це сплав з інтуїтивної музики, чогось квазі-сакрального, математики, глоссолалії, еротизму і філософії дзен. Був знайомий із С. Параджановим, виступав на фестивалі в Чікаго, катався і грав на теплоході з оркестром із Нового Орлеану, знімав кіно на Київнаучфільмі, брав у номері готелю інтерв’ю у легендарно ко(с)мічного Sun Ra, людина надзвичайно аутсайдова і навіть аут-антична, яка живе і працює всупереч часу.

Юрій Яремчук — мультиінструменталіст, композитор, володіє розширеними техніками гри на саксофонах (тенор, сорпано) та бас-кларнеті. Переграв на численній кількості фестивалів світу з видатними музикантами, такими як Ken Vandermark, William Parker, Hamid Drake, Аркадій Шилклопер, Сергій Лєтов, Марк Токар та інші. Справжній майстер, який більше 30 років займається неідеоматичною імпровізацією, інтуітивною музикою.

 

Коментарі