У Чернівцях пройшов флешмоб людей з інвалідністю. Фото

У центрі міста зібралися люди з особливими потребами з усієї України.

7 листопада на Центральній площі у Чернівцях відбувся флешмоб людей з інвалідністю.

Подію організували у рамках навчально-практичного семінару «Сприяння реалізації прав жінок з інвалідністю на особистий ріст та творчий розвиток». На семінар до Чернівців приїхали більше 40 представниць із різних областей України.

Учасники флешмобу «Не вір очам: життя не чорно-біле» були вдягнені у чорно-біле вбрання. Організаторка заходу Валентина Добридіна пояснила, що ці кольори — символічні.

«Для багатьох інвалідність здається трагічною й асоціюється з чимось страшним, темним, тобто з чорним кольором. Відсутність інвалідности на цьому фоні видається щастям, тобто білим. Так це сприймається, якщо дивитися на ситуацію поверхнево і довіряти лише очам, які бачать милиці та інвалідний візок. Якщо копати глибше і знайомитися краще з такими людьми, життя втрачає чорно-білий колір», — сказала вона присутнім.

Підтримати людей на візку прийшли студенти-педагоги, які тримали в руках плакати з написами «Світ недосконалий, але всі мають право змінюватися»«Зітри чернетку з рамками та перепонами! Стань вільним художником долі!» та іншими фразами підтримки.

Люди з інвалідністю станцювали на площі, відтак їм організували фотосесію.

Фото Євгенії Калюжки

Залишити відгук