Новини

У Чернівцях зафіксували випадок сказу домашнього собаки

Домашній улюбленець вкусив господаря на вулиці М. Рильського. Згодом тварина вмерла, й у неї зафіксували сказ.

У Чернівцях зафіксували випадок сказу домашнього собаки.

Як повідомили на офіційному вебсайті Чернівецької міської ради, у мерії відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо сказу собаки, який покусав двох осіб у приватному господарстві. Інцидент стався на вулиці М. Рильського у Чернівцях.

За інформацією начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ірини Смоляк, собака через декілька днів померла. Лабораторні дослідження підтвердили сказ.

Зі слів власника, собака неодноразово гуляв за межами двора, також господарство межує з полем, де були помічені лисиці.

Комісія вирішила накласти карантинні обмеження на приватне господарство на вул. М. Рильського у Чернівцях та оголосити територію вул. М. Рильського загрозливою зоною в радіусі 100 метрів щодо захворювання на сказ від 05.11.2019 року.

У місці, де виявили труп собаки, мають зробити дезінфекцію.

Наразі начальникові Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області дали доручення розробити та затвердити план заходів щодо ліквідації вогнища сказу на території Садгірського району міста Чернівців.

Директорові МКП «Центр стерилізації тварин» рекомендовано провести моніторинг вулиць міста та скеровувати бригади з відлову бродячих тварин у місцях їх найбільшого скупчення. Особливу увагу звернути на території дошкільних навчальних закладів, шкіл, площ, скверів, парків, лікувальних закладів та міських кладовищ, провести відлов безпритульних собак та котів у карантинній та загрозливій зонах із подальшою стерилізацією і щепленням проти сказу.

У разі інфікування людини показані негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини. Таких щеплень має бути шість: у день звернення до лікаря (0-й день), а потім на 3-й, 7-й, 14-й, 30-й і 90-й дні.

Коментарі