Новини

У Чернівецькій області пропонують створити три райони замість 11

Узагальнений варіант удосконалення субрегіонального рівня в Україні скерують до Міністерства розвитку громад та територій України.

Фото unsplash.com

Новий варіант районного поділу Чернівецької області запропонували під час обговорення експерти, представники районів та депутати. Зокрема пропонують створити три райони замість наявних одинадцяти. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині планують утворити три райони з центрами у Хотині, Сторожинці та Чернівцях.

Узагальнений варіант удосконалення субрегіонального рівня в Україні скерують до Міністерства розвитку громад та територій України.

«Реформування адміністративно-територіального устрою на субрегіональному рівні сьогодні є одним з основних пріоритетів нашої держави, оскільки від його успішного завершення залежить загальний успіх не лише децентралізації влади, але й інших важливих реформ, насамперед освітньої та медичної», — зазначив д.е.н., завідувач кафедри державного управління Українського католицького університету Віктор Борщевський.

Асистент кафедри фінансів і кредиту ЧНУ ім. Ю. Федьковича, експерт Малопольської школи публічного адміністрування Роман Жебчук вважає, що з огляду на необхідність формування умов для збалансованого розвитку території, географічні особливості (значні площі мають гірський характер) та етно-культурний склад населення регіону важливим є корегування пропонованого профільним Міністерством варіанту субрегіонального з врахуванням цих особливостей, зокрема збільшення кількості районів та можливе виокремлення Чернівців як міста — обласного центру.

Експертну думку врахують під час підготовки проєкту Закону України щодо адміністративно-територіального устрою України, розроблення та прийняття якого заплановані на ІV квартал 2019-І квартал 2020 років.

 

Коментарі