Новини

Буковинка стала гравчинею одного з кращих регбійних клубів Іспанії

22-річна Ілона Зайшлюк виступає за клуб «Getxo» з провінції Біскайя.

Фото з Instagram Ілони Зайшлюк

22-річна Ілона Зайшлюк, яка народилася у Шипинцях Кіцманського району, стала гравчинею іспанського регбійного клубу «Getxo». Команда виступає у Першому дивізіоні Іспанії та в минулому двічі ставала чемпіонкою країни. Ілона долучилася до колективу з провінції Біскайя у вересні, раніше вона грала у Національній студентській лізі США з регбі.

«Під час одного з турів «All stars team» у США мене помітила рекрутингова агентка і запропонувала представляти мене у професійному та напівпрофесійному регбі. Вона запропонувала мені два варіанти продовження кар’єри: в Іспанії та Ірландії. Я більше зацікавилася Ірландією, але, на жаль, вони досить довго готували документи, тож я вирішила, що краще поїхати в Іспанію, і не прогадала. Тут сильна команда, останні два роки успіх їм не усміхався, то вони вирішили запросити мене і ще одну дівчину з Нової Зеландії», – розповіла «Шпальті» Ілона Зайшлюк.

За словами спортсменки, цього сезону вона разом із командою вже здобули чотири перемоги й один раз програла. Наразі регбійний клуб «Getxo» посідає друге місце в турнірній таблиці і планує поборотися за чемпіонство.

Також Ілона Зайшлюк розповіла, що її кандидатурою зацікавилися у збірній України з регбі, однак далі розмов справа поки не зайшла.

Нагадаємо, на початку цього року буковинка претендувала на звання кращої регбістки США серед студенток. Тоді за підсумками онлайн-голосування вона ввійшла до топ п’ятірки.

 

 

Коментарі