Новини

Буковинка Ілона Зайшлюк претендує на звання кращої регбістки США серед студенток

Підтримати нашу землячку може будь-хто, віддавши свій голос за неї в онлайн-опитуванні. 

Фото з Instagram Ілони Зайшлюк

21-річна Ілона Зайшлюк, яка народилася у Шипинцях Кіцманського району, претендує на відзнаку «Sorensen Award». Цю нагороду щорічно вручають кращій регбістці серед студентських команд США. Крім буковинки, за це звання борються ще 14 спортсменок. Проголосувати за нашу землячку можна онлайн за цим посиланням. Наразі Ілона Зайшлюк посідає 5-те місце із 6,08% голосів.

Як розповіла «Шпальті» спортсменка, вона перебуває в Сполучених Штатах уже 5 років. Спочатку навчалася в університеті Джексона (Місісіпі), де отримала атлетичну стипендію в команді з тенісу. Згодом дівчина перевелася в університет Нотр Даму, який нещодавно закінчила, вивчаючи журналістику та акторську майстерність.

«Два роки тому під час однієї із вечірніх пробіжок я помітила, як хлопці і дівчата грали в дивний для мене вид спорту, схожий на американський футбол, але набагато інтенсивніший і цікавіший. Мої нові друзі запропонували мені зіграти, а пізніше вмовили мене пройти випробування для університетської команди. Я пройшла відбір і після одного року занять повноцінно перевелася на стипендію з регбі», – повідомила у коментарі «Шпальті» Ілона Зайшлюк.

У 2017 році команда університету Нотр Даму, за яку виступає буковинка, посіла друге місце в Національній студентській лізі США з регбі. Також Ілону запрошували до юніорської збірної Сполучених Штатів, у складі якої вона взяла участь у товариській грі проти Канади.

Фото з Facebook Ілони Зайшлюк

Коментарі