Новини, Перша шпальта

«Інший спорт». Як у Чернівцях розвивають корфбол. Відео

Уже декілька років у чернівецькій школі № 33 навчають екзотичному виду спорту, який у 2028 році можуть внести до програми Олімпійських ігор.

Фото ілюстративне, newsroom.co.nz

Уже декілька років у Чернівцях розвивають екзотичний для України вид спорту – корфбол. Це командна гра з м’ячем, схожа на баскетбол та нетбол. Офіційно в неї грають у понад 60 країнах світу, а найпопулярнішим цей вид спорту є в Бельгії та Нідерландах. У 2028 році корфбол можуть внести до програми Олімпіади.

В Україні цим видом спорту почали займатися у Львові у 2012 році. Згодом за ініціативи вчителя Чернівецької ЗОШ № 33 Володимира Барчука ця гра з’явилася і на Буковині.

Корфбол – чи не єдиний вид спорту, де в одній команді грають і чоловіки, і жінки. Спортсмени змагаються у влучанні в корф – кошик без щита, який розташований на висоті 3,5 метра. У корфбол грають спеціальним м’ячем, який в Україні неможливо придбати.

Корфбольна команда школи № 33 «Чернівецькі пантери» вже встигла стати бронзовою призеркою чемпіонату України.

Про правила та особливості гри, історію цього виду спорту та про те, як у Чернівцях виховують юних корфболістів, дивіться у новому випуску проєкту «Інший спорт».

Дивіться також: «Інший спорт». Як 200 юних спортсменів боролися за Кубок Чернівців з плавання. Відео

 

Коментарі