У Чернівцях із виставою «Циліндр» виступив театр зі Львова. Фото

Уже сьогодні до Чернівців приїдуть гості з Бухареста.

У шостий фестивальний день «Золотих оплесків Буковини» у Чернівцях виступив Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (м. Львів). На сцені Чернівецького муздрамтеатру актори показали виставу «Циліндр». Це комедія на дві дії італійця Едуардо де Філіппо.

Режисер-постановник – народний артист України, лауреат національної премії України ім. Т.Шевченка Федір Стригун.

Кожна сім’я повинна мати у своєму гардеробі циліндр, який висить на вішаку до пори до часу. Адже цей капелюх настільки вічний та чудодійний. У цьому свято переконані головні герої цієї веселої постановки. Коли в хаті бракує грошей на сплату за оренду помешкання, тоді й виникають найбожевільніші ідеї щодо заробляння грошей.

Так, дві подружні пари, щоб віддати борг за квартиру, придумали нехитру схему – обманювати перехожих чоловіків, заманюючи їх у пастку красою жіночої постави. Але навіть ідеальний план може мати збій, що призводить до скидання масок. 

За сюжетом головна героїня Рута зваблює чоловіків та пропонує їм чималу оплату за вечір із нею. А коли ті дають згоду, розповідає їм про свого чоловіка, котрий, за її словами, лише декілька годин тому помер та лежить у спальні. Чи лякає це чоловіків та хто зміг викрити шахрайську схему італійців?

Уже сьогодні, 25 жовтня, театр Одеон (місто Бухарест) привезе до Чернівців моновиставу на одну дію «Наполовину пісня» (румунською мовою).

Життя Франчески від 5 до 33-х років – історія часів, яка показує покоління. Вона у 9-ти картинах, кожна з яких охоплює вік, Всесвіт, подію між тими, хто має значення, і хто може сформувати або розбити долю. Актрису Анду Салтелечі критики назвали «жіночим одкровенням».

 

Залишити відгук