Новини

Рейтинг містичних місць у Чернівцях та області

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада чернівчани святкуватимуть сповнене загадок та містики свято – Хелловін. 

unsplash.com
Neven Krcmarek

У ніч із 31 жовтня на 1 листопада Чернівчани святкуватимуть сповнене загадок та містики свято – Хелловін. Разом із мережею магазинів цифрової техніки МУЛЬТИMEDIA розповімо вам, як відсвяткувати Хелловін із користю.

Пропонуємо відвідати якесь загадкове та містичне місце, сповнитися його атмосферою і, можливо, відчути справжній страх. Містика близько!

Рейтинг наймістичних місць у Чернівцях та області

1. ​Єврейське кладовище у Чернівцях. Цвинтар на вулиці Зеленій у Чернівцях уже давно є цікавою архітектурною пам’яткою міста, яка не позбавлена містичних речей. Це кладовище – одне з найстаріших у Центральній та Східній Європі. Відвідавши його, можна побачити різного типу надгробки більш ніж столітньої давності та відчути справжній запах давнини. Цвинтар охороняють, тому йти туди краще вдень, щоб уникнути зустрічі з привидом чи охоронцем. Загалом атмосфера Хелловіну на цьому кладовищі панує впродовж всього року.

2. ​Миколаївський кафедральний собор у Чернівцях. Ми знаємо це місце на вулиці Руській як одну з архітектурних пам’яток завдяки цікавим покрученим баштам. Та з історією цього храму пов’язана страшна легенда. Згідно з нею, башти храму викрутило від мук та сліз жінки, яку замурували у його стінах. Розповідають, що священник, який взявся за будівництво церкви, уклав угоду з дияволом: за швидке будівництво храму від згодився віддати життя першої жінки, яка ступить на його поріг. Цією нещасною стала дружина священника, що принесла йому обід. Чернівчани, які живуть поруч із храмом, кажуть, що іноді вночі тут можна почути схлипування привида.

3. ​Хотинська фортеця. Одне з найпопулярніших місць для туристів у Чернівецькій області, що у місті Хотині на березі Дністра. Це велична споруда, що має висоту стін до 40 метрів заввишки, а товщину – до чотирьох. Збудував це диво молдавський воєвода Штефан Челмаре ще в 15 столітті. Та без містики це місце також не обходиться – всередині Хотинської фортеці зберігся чинний колодязь глибиною 50 метрів. Працівники фортеці кажуть, що в ньому живуть привиди і щоночі видають дуже дивні звуки з дна, схожі до відчинення дверей. Також одна з найвідоміших легенд стосується великої мокрої плями на одному з фортечних мурів. Вважають, що ця пляма утворилася у місці, де замурували людину під час будівництва.

Фото з інстаграму @andrbk

4. ​Бакота. Затоплене село Бакота на межі Хмельницької та Чернівецької областей називають Українською Атлантидою. Воно було затоплене через будівництво Новодністровської ГЕС. Під час розкопок археологів тут знайшли залишки безлічі поховань та язичницьких святилищ. У Бакоті також є печери, які, за легендами, використовували для поховання монахів. Із цим місцем пов’язано багато легенд та страшних історій, що точно буде цікаво любителям екстриму. Одна з них розповідає, що після заснування тут християнського монастиря на печери регулярно нападали розгнівані язичницькі боги. Подейкують, що цих духів тут можна побачити й досі.

Фото – prolviv.com

5. ​Церква у селі Зеленеві Кіцманського району. У 1958 році експедиція Чернівецького краєзнавчого музею під керівництвом Б. Тимощука під час розкопок у селі Зеленеві Кіцманського району на місці старого кладовища виявила фундаменти давньої білокамінної церкви. Це був кафедральний собор, датований першою половиною ХІІ століття.

З цією церквою пов’язана страшна легенда про жорстоке вбивство чоловіком своєї дружини. Навколо фундаменту церкви збереглося багато кам’яних хрестів. А на місці колишнього храму розкидані численні людські останки. Людський череп можна навіть побачити всередині цієї гробниці.

Фото – wikipedia

Отож, варіантів для цікавого святкування Хелловіну справді вистачає. Та якщо ви все ж бажаєте залишитися вдома чи просто поєднати приємну подорож із чимось корисним – приходьте в магазини МУЛЬТИМЕDIA, назвіть код «Знижка або життя» та отримайте знижку на різноманітні товари.

Крім того, МУЛЬТИМЕDIA проводить страшнючий розіграш подарунків –  03.11 о 19.00 на Соборній площі, 10. Головний приз – смартфон! Щоб взяти участь, потрібно здійснити покупку в магазині МУЛЬТИМЕDIA, заповнити анкету та прийти на Соборну площу за своїм виграшем.

Встигніть узяти участь у розіграші та отримайте не тільки цукерки!

(Партнерська публікація)

 

Коментарі